“Hoe de wind waait, daar heb je geen invloed op. Hoe je de zeilen zet, bepaal je wél helemaal zelf. Een goede coach ziet wie zijn spelers zijn, en laat hen zien we ze kunnen zijn.”

Behoort het begeleiden en coachen tot één van je kerntaken in je job, en wil je je hierin verder bekwamen?
Heb je een passie voor leren en ontwikkelen? Wil je graag als coach je mogelijkheden en vaardigheden om mensen in beweging te brengen versterken?
Wil je graag je arsenaal aan coachende interventies om mensen flexibel en vlot te laten functioneren in hun job, uitbreiden?
Ben je op zoek hoe je als coach zingeving en resultaat met elkaar kan verbinden?

Dan is deze workshop iets voor jou. Tijdens deze workshop willen we je laten proeven en inspireren door de kracht van coaching.
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die het coachen van anderen meer wil integreren in zijn manier van werken: als coach, zorgcoördinator, collega, hulpverlener, leidinggevende, HR medewerker....

Coaching is een belangrijke hefboom om hulpverleners voeling te laten houden met hun drijfveren en talenten, en om te zorgen dat ze deze in de drukke en complexe wereld van vandaag niet kwijt geraken.

Coaching is immers een krachtige manier om:

  • De zelfsturing, de talenten en het werkplezier van vele medewerkers te doen groeien
  • Blokkades te herkennen en aan te pakken
  • Anders te leren kijken naar situaties en de snel veranderende wereld
  • Communicatie en samenwerking te optimaliseren
  • Meer ideeën te genereren en andere aanpakken te ontwikkelen
  • Duurzame verandering en resultaten te bereiken
     

Tijdens deze workshop maak je op een ervaringsgerichte manier kennis met de essentie en de kracht van coachen. Er worden enkele belangrijke referentiekaders rond leren en ontwikkelen aangereikt waarmee je concreet aan de slag gaat via praktijkoefeningen.

We verkennen ook belangrijke coachende vaardigheden, nodig om een goed coaching traject op te zetten.
Via zelfreflectie en het geven van feedback naar elkaar wordt ook stilgestaan bij eigen sterktes en ontwikkeldoelen als coach.

Heb je na deze workshop zin naar verdieping, twijfel dan niet om je ook in te schrijven voor de jaaropleiding ‘coaching van hulpverleners in de zorg’.

 


Voor wie

Voor mensen die binnen de social profit medewerkers coachen in functie van een betere zorg, hulpverlening, begeleiding van clinten, patinten, zorgvragers, bewoners etc.
Voor zorgcordinatoren, inhoudelijke cordinatoren, stafmedewerkers met een ondersteunende functie, teambegeleiders etc.