Interview

Anne De Keyser

Ik ben Anne De Keyser en ben klinisch psychologe en systemisch contextueel therapeute met een zelfstandige praktijk.

Mijn professionele loopbaan ben ik gestart in de bijzondere Jeugdzorg waar ik uiteindelijk 22 jaar heb gewerkt. Ik was erg geraakt door wat onrecht, aanhoudende destructieve conflicten en tegelijk onverbreekbare verbindingen over generaties heen kan doen met families. En ik heb geprobeerd om hier heel kleinschalig een bijdrage in te leveren door 10 jaar geleden De Scheidingsschool mee op te richten.
We zetten in op preventie door het aanbieden van informatie en dit gecoacht door wat (groot-)ouders en kinderen me over de jaren heen hierover hebben verteld.
Verder heb ik me de afgelopen periode ook bijgeschoold in trauma en EMDR.

Daarnaast geef opleiding in het systemisch contextuele hulpverleningsmodel bij Leren over leven en vorming rond ouderschap na scheiding.

  • Master Klinische Kinderpsychologie, opleiding contextuele therapie en bemiddeling
  • Heeft een zelfstandige praktijk
  • Opleider en supervisor bij IPRR
  • Ruime werkervaring in de bijzondere jeugdzorg, in het werken rond trauma en met ouders en kinderen in (echt)scheidingssituaties

“Ik waardeer de eigenheid van Rapunzel (creativiteit, gezinnen …) en een open deur waarin nieuwsgierig kan en mag binnen gekeken worden.”

Wat doe jij vooral in Rapunzel?

Ik geef de 2-daagse workshop ‘Contextueel werken met de DUPLO-methodiek‘.
Daarnaast geef ik voor Rapunzel soms vorming op maat voor organisaties.

Wat vind je bijzonder aan Rapunzel, wat waardeer je aan Rapunzel?

Ik waardeer de eigenheid van Rapunzel (creativiteit, gezinnen …) en een open deur waarin nieuwsgierig kan en mag binnen gekeken worden.
Je wordt warm onthaald en er is ruimte voor ontmoeting.

Welke groei wens je Rapunzel toe?

Dat ze de toekomst van zo een waardevol opleidingscentrum en gedachtegoed verzekeren door het blijven opleiden en enthousiast maken van jonge opleiders.

In welke andere levensdomeinen/interesses vind jij inspiratie voor jouw werk?

Steeds weer sta ik in be- en verwondering over hoe kinderen met een open hart en hun ontzettend kracht weten waar het over gaat. Als zij kunnen en mogen spreken dan beweegt er iets in het hart van de mensen rondom hen.
Ook mijn (reeds volwassen) kinderen houden mij, nog steeds, een spiegel voor en laten me blijvend groeien in mijn werk . Mijn man over wat belangrijk is in het partnerschap en mijn vrienden, mijn cliënten over wat telt in relaties.
Ik haal mijn inspiratie uit de ontmoeting van mensen, de natuur, een goed boek, films. En ik heb iets met taal, eenvoudige begrijpbare voelbare taal.

En om mezelf soms terug te vinden of om de goesting in het werk te blijven houden heb ik nood aan momenten van rust.
Deze vind ik vooral in de stilte en de pracht van de natuur, in het gaan wandelen met mijn hond, in het verwoed bezig zijn in de tuin, en in het me eens goed uit te leven tijdens mijn badmintonmomenten meerdere keren in de week. Sport is altijd mijn passie geweest.
Reizen naar mooie natuurplekken samen met mijn man is er één geworden.

Bekijk alle medewerkers