Interview

Bart Heirbaut

Ik ben Bart Heirbaut, vader van drie fijne dochters, partner, broer van mijn zus en broer, en zoon van mijn actieve en maatschappelijk geëngageerde ouders. Als job werk ik als supervisor bij Elegast (bijzondere jeugdzorg) en heb ik een eigen praktijk waar ik vooral koppels en gezinnen begeleid.

“De integriteit, creativiteit en authenticiteit van de persoon van de hulpverlener staan vooraan bij Rapunzel.”

  • Maatschappelijk werker, master in familiale en seksuologische wetenschappen, opleiding relatie- en gezinstherapie
  • Werkt als supervisor en coach van contextbegeleiders in vzw Elegast Antwerpen
  • Eigen praktijk voor relatie-, gezin- en sekstherapie en (team)supervisie ‘Onder de luifel’
  • Erkend als supervisor door BVRGS en VVS

Wat doe jij vooral in Rapunzel?

Binnen Rapunzel ben ik vooral ingeschakeld in de tweejarige counselorsopleiding contextgericht zorg. Vooral voor het systeemblok, de leertherapie, de supervisies en het partnerstuk. Daarnaast werk ik mee aan de workshop initiatie contextgericht en systemisch werken. Ik ben ook lid van de staf en de denktank.

Wat vind je bijzonder aan Rapunzel, wat waardeer je aan Rapunzel?

In Rapunzel waardeer ik het enthousiasme om een zinvolle hedendaagse kijk op hulpverlening aan gezinnen en koppels door te geven. De integriteit, creativiteit en authenticiteit van de persoon van de hulpverlener staat hierbij vooraan.

Welke groei wens je Rapunzel toe?

Als steeds groeiende organisatie wens ik Rapunzel toe dat ze als systeem voldoende geleidelijk en duurzaam groeit, met oog voor de eigenheid van alle delen van het systeem en oog voor de verbindende krachten in de organisatie.

In welke andere levensdomeinen/interesses vind jij inspiratie voor jouw werk?

Ik ben gefascineerd door het spel van circulariteit, over hoe mensen, dieren, dingen elkaar wederzijds beïnvloeden en hoe hieruit schoonheid kan ontstaan. Dit vind ik terug in het beluisteren en maken van muziek met andere muzikanten oa. in een groep die wereldmuziek brengt. Ik dirigeer in solidariteitskoor Frappant en leidt Frappilie, een “familie”-koor waar groot en klein van verschillende generaties samen zinvolle liederen zingen.
Ik geniet ook heimelijk van het observeren van de kippen, de vogels en de katten in mijn tuin en de vissen in mijn vijver. Ook literatuur, (dans)theater, sport en ontmoetingen met mijn gezinsleden, vrienden, cliënten, collega’s en deelnemers van opleidingen geven mij leerrijke inhoudelijke inspiratie.

Bekijk alle medewerkers