Interview

Jasmina Sermijn

Ik ben Jasmina Sermijn, klinisch psychologe en systeemtherapeute.
Het systemisch werken met individuen, koppels, gezinnen en families is voor mij een grote passie. Steeds opnieuw probeer ik samen met cliënten op zoek te gaan naar wat zij nodig hebben om naar een hoopvolle toekomst toe te werken.

“Rapunzel staat voor mij voor degelijkheid, kwaliteit, diepgang, co-leren en natuurlijk ook voor creativiteit.”

  • Doctor in de klinische psychologie, opleiding systeemtherapie en specialisatie collaboratieve en narratieve therapie en partnerrelatietherapie
  • Werkt als coördinator, systeemtherapeute en supervisor in Hestia, centrum voor psychotherapie te Mechelen
  • Erkend als opleider en supervisor door de Belgische Vereniging van relatie- en gezinstherapie (BVRGS) en de NVRG
  • Erkend als internationaal opleider en supervisor in de collaboratieve praktijken (Houston Galveston Institute & Taos-Institute)

Wat doe jij vooral in Rapunzel?

In Rapunzel geef ik vooral opleiding binnen het vierjarige opleidingstraject. Ik werk mee aan verschillende delen van het opleidingspakket: de postmoderne systeemtherapieën, het blok rond partnerrelatietherapie en een deel over hoe je systemisch aan de slag kan gaan met psychiatrische diagnoses. Daarnaast geef ik ook regelmatig supervisie en maak ik deel uit van de opleidersstaf en de denktank waar we samen met de andere opleiders steeds zoeken naar hoe we de kwaliteit van de opleidingen goed kunnen bewaken en voldoende vernieuwing kunnen brengen.

Wat vind je bijzonder aan Rapunzel, wat waardeer je aan Rapunzel?

Rapunzel staat voor mij voor degelijkheid, kwaliteit, diepgang, co-leren en natuurlijk ook voor creativiteit. Als opleidingsinsituut is Rapunzel steeds in ontwikkeling. In deze ontwikkeling houdt het zowel rekening met maatschappelijke veranderingen alsook met de nood aan het creëren van voldoende stabiliteit en veiligheid voor de opleiders en opleidelingen.

In welke andere levensdomeinen/interesses vind jij inspiratie voor jouw werk?

Ik vind erg veel inspiratie voor mijn werk als systeemtherapeute en opleider in mijn alledaagse leven. Daarbij ga ik ervan uit dat je je professionele identiteit niet kan loskoppelen van je andere identiteiten. Als ik als opleider of therapeut werk ben ik ook gewoon Jasmina dwz ik ben er ook als vrouw, moeder, zus, dochter, meisje, … vrouw die graag leest, naar theater gaat, houdt van opera, wandelen, natuur, … dus ik neem mijn alledaagse ervaringen altijd mee in mijn werk ☺.

Bekijk alle medewerkers