Interview

Lieve Wijckmans

Als maatschappelijk werkster en systeemtherapeute ben ik gefascineerd door gezinnen en families.
Ik werk binnen een residentiële setting (OBC ter Wende) in een multidisciplinair team waar ik als gezinstherapeute de ruimere context van een kind/jongere wil betrekken om samen op weg te gaan tot samenleven in verbondenheid en betrokkenheid.

“Rapunzel is een inspirerende organisatie waar hart en verstand verbonden worden. Professionele en persoonlijke groei gaan er hand in hand.”

  • Maatschappelijk werker, opleiding systeemtherapie en specialisatieopleidngen in NVR
  • Werkzaam als gezinstherapeute in OBC ter Wende-Espero
  • Freelance coach en supervisor

Wat doe jij vooral in Rapunzel?

In Rapunzel ben ik mentor van de tweejarige opleiding contextgerichte zorg. Samen met een enthousiaste ploeg opleiders willen we (gezins-)counselors voeding geven om met gezinnen, groepen en individuen te werken vanuit een systemisch visie.
Daarnaast ben ik lid van de opleidingsstaf en geef ik vorming en supervisie rond de systeemvisie, NVR (Non Voilent Resistance) en NA (Nieuwe Autoriteit).

Wat vind je bijzonder aan Rapunzel, wat waardeer je aan Rapunzel?

Rapunzel is een inspirerende organisatie waar hart en verstand verbonden worden. Professionele en persoonlijke groei gaan er hand in hand. Naast visie, maatschappelijke relevantie en professionalisering is er zorg voor de hulpverlener als mens.

In welke andere levensdomeinen/interesses vind jij inspiratie voor jouw werk?

Ik word geïnspireerd door alle mensen die ik ontmoet. Mensen die op verschillende manieren betekenis geven aan relaties, betekenis geven aan het leven. Een variatie aan mensen, dichtbij en veraf, blijven me energie geven om binnen en buiten mijn werk verbinding te blijven maken met anderen.
Mijn eigen familie en vrienden maar ook bevlogen schrijvers en filmmakers zetten de deuren en ramen open. Ze laten een frisse wind binnenwaaien maar bieden ook een warm nest waar ik mag thuiskomen.

Bekijk alle medewerkers