Interview

Mieke Hoste

Ik ben Mieke Hoste, klinisch psychologe en relatie- en gezinstherapeute.
Ik ben werkzaam in de Sint-Jozef kliniek in Pittem, heb een zelfstandige praktijk voor koppels en gezinnen en daarnaast ben ik ook opleider in Rapunzel!

  • Master klinische psychologie, opleiding relatie- en gezinstherapie, EFT gecertificeerd therapeut, jaaropleiding narratieve systeemtherapie en supervisor
  • Werkt in een eigen zelfstandige praktijk en als diensthoofd psychologie in AZ Damiaan te Oostende
  • Erkend als opleider en supervisor door de Belgische Vereniging van relatie- en gezinstherapie BVRGS
  • Erkend EFT supervisor

“Rapunzel weet de de creativiteit, de ervaringsgerichte benadering en het respectvol mensbeeld mooi te bundelen.”

Wat doe jij vooral in Rapunzel?

Ik ben ingeschakeld in de 4-jarige opleiding en werk mee aan de opleiding Partnerrelatietherapie.

Wat vind je bijzonder aan Rapunzel, wat waardeer je aan Rapunzel?

Ik hou vooral van de creativiteit, de ervaringsgerichte benadering, het respectvol mensbeeld en de fijne samenwerking tussen de collega’s.

Welke groei wens je Rapunzel toe?

Een groei waarbij iedereen zijn plekje kan vinden en de maatschappelijk tendensen in gekanteld worden. Ik vind het belangrijk dat Rapunzel kwaliteit in opleiding kan blijven bieden voor de grote groep niet-erkende hulpverleners en hulpverleners uit andere psychotherapeutische stromingen die een aanvullende systemische opleiding willen volgen. Er is maatschappelijk immers steeds meer oog voor het betrekken van de context, maar het systemisch oog zit nog niet overal goed ingebed in de hulpverleningscultuur.

In welke andere levensdomeinen/interesses vind jij inspiratie voor jouw werk?

Ik vind mijn inspiratie op veel verschillende domeinen. Ik wil mijn blik zo ruim mogelijk houden en het onzegbare terugvinden in cultuur en natuur. Voor ik kinderen had, heb ik veel verre reizen gemaakt. Hierdoor kan ik ook beter reizen in mijn hoofd en films, muziek en beelden als inspiratie gebruiken. Creativiteit in denken en doen wordt bij mij gevoed door in de wereld die dingen op te merken die van mijn eigen logisch denken afwijken, die verschil maken met mijn eigen ruimere context.

Bekijk alle medewerkers