Ontmoeting met de Wolf! Omgaan met kwaadheid en agressie in de hulpverleningsrelatie, bekeken vanuit hechtingsperspectief

Helaas! je kan je niet meer inschrijven. blijf op de hoogte van de volgende editie.
Ontmoeting met de Wolf! Omgaan met kwaadheid en agressie in de hulpverleningsrelatie, bekeken vanuit hechtingsperspectief

Praktische info

Data

dinsdag 05 december 2023

dinsdag 12 december 2023

Duur

9u30 tot 16u30

€ Prijs

€ 280,00

Broodjeslunch

Inbegrepen


Inschrijven is niet meer mogelijk.
Bekijk ons aanbod

Iedere hulpverlener maakt het wel eens mee: een cliënt die buitengewoon kwaad wordt, helemaal over de rooie gaat en mogelijks zelfs fysiek agressief wordt. Dit laat vaak een diepe indruk na en de kans is groot dat het ons als hulpverlener raakt. We worden bang, we reageren defensief, we blokken het contact af, we vallen stil. Hoe hanteren we deze emoties en gedragingen zodat we niet meegezogen worden in verder escalerende communicatiepatronen? Hoe houden we de hulpverleningrelatie veilig en constructief, zelfs bij felle emoties?

In deze workshop bekijken we agressie en kwaadheid in de hulpverleningsrelatie vanuit het hechtingsperspectief. Met zorg voor de ervaring van de deelnemers gaan we op zoek naar de manier waarop kwaadheid en andere emoties steeds relationele betekenissen met zich meedragen. Zo kan kwaadheid ons bijvoorbeeld iets leren over hoe mensen hun noden aan afstand en nabijheid reguleren, hoe ze zich niet gehoord en gezien voelen of hoe ze zich onrechtvaardig behandeld voelen.
We zoeken en oefenen manieren om deze sterke emoties aan te wenden zodat ze net de hulpverleningsrelatie kunnen versterken.

Voor wie

Hulpverleners die werken met volwassenen en jongeren en die zich willen bekwamen in het hanteren van felle emoties zoals kwaadheid en agressie.

Opleider

Jef Slootmaeckers

  • Maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en gecertificeerd EFT-therapeut en EFT supervisor.
  • Gespecialiseerd in relatietherapie en in het werken met partnergeweld.
  • Hij werkte jaren binnen het algemeen welzijnswerk waar hij uitsluitend werkte met geweldkoppels. Nu heeft hij een eigen praktijk als zelfstanding relatietherapeut en geeft hij opleidingen in binnen- en buitenland.
  • Hij geeft bij verschillende opleidingsinstituten training en supervisie. Hij is lid van BVRGS, BWP en ICEEFT.

 

Meer info over Jef Slootmaeckers

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Bekijk ons aanbod

Heb je nog vragen?

Bekijk alle veelgestelde vragen hier