Video

Kleine Ik en Grote Ik

 

Thema’s van hechting en binding vormen centrale ontwikkelingsthema’s in onze levensloop, in het tot stand komen van relaties en het omgaan met elkaar. Maar hoe kunnen we hierover in gesprek gaan met cliënten? Hoe kunnen we recht doen aan de complexiteit en toch iedereen aan boord houden in het gesprek, ook kinderen en jongeren? Metaforisch taalgebruik kan helpen om de unieke hechtingsverhalen en –ervaringen van ouders en kinderen, van volwassenen op een bredere en rijkere manier in het gesprek te brengen.

In deze video stelt Greet Splingaer jullie voor aan ‘Kleine Ik en Grote Ik’. Het werken met deze metaforen geeft de mogelijkheid om samen met cliënten en gezinnen hechtingsscripts te visualiseren, te bespreken en bij te sturen.

Deze metaforen worden in heel wat van onze opleidingen en workshops gebruikt en verder uitgewerkt. Ben je nieuwsgierig geworden, neem dan zeker eens een kijkje in ons programma.

Workshop

Hechting in gezinsrelationeel perspectief: Een zoektocht naar Kleine Ik en Grote Ik

Jaaropleiding

De Wolf en de Zeven Geitjes. Systeemtherapeutisch werken met het Hechtingsperspectief

Artikel

Splingaer, G. (2016). Werken aan hechting en binding in gezinstherapie: de zoektocht van Kleine Ik en Grote Ik. Systeemtheoretisch bulletin, 34.3

 

Kleine Ik en Grote Ik