Interview

Tilda Duchamps

Ik ben Tilda Duchamps, team- en organisatiecoach, conflictbemiddelaar, trainer bij BsideS.

Als master in de pedagogische wetenschappen en systeemtherapeut werkte ik jaren in de jeugdhulp, steeds zoekend naar nieuw perspectief en verbinding binnen moeilijke situaties. Al heel snel geraakte ik geboeid door de impact van organisatiestructuren en samenwerkingsverbanden op het functioneren van medewerkers, en dus op het aanbod naar cliënten. Ook hier zoeken naar beweging, verandering en verbinding is mijn ‘drive’. Ik deed dit jaren als leidinggevende. Later bouwde ik het werken met en ondersteunen van organisaties, teams en leidinggevenden binnen een wereld in verandering, verder uit vanuit mijn eigen bedrijf.

  • Master pedagogische wetenschappen, systeemtherapeut, opleiding in procesgericht management, opleiding team- en organisatiecoach, conflictbemiddelaar, Lean green belt
  • Werkzaam als team- en organisatiecoach, conflictbemiddelaar, leiderschapscoach en trainer bij BsideS (www.bsides.be)

“Ik waardeer het sterk dat Rapunzel ook veel oog heeft voor systemen en patronen in organisaties, in het samenwerken … zo belangrijke facetten om het therapeutisch en begeleidingsaanbod te kunnen blijven realiseren in onze complexe wereld.”

Wat doe jij vooral in Rapunzel?

Binnen Rapunzel ben ik verbonden aan de opleiding ‘Leiding geven‘ en werkte ik mee aan de uitbouw van de opleiding ‘Coaching

Wat vind je bijzonder aan Rapunzel, wat waardeer je aan Rapunzel?

Voor mij is Rapunzel een zorgzame organisatie, die stap voor stap verder gaat, zeer trouw aan de waarden waar het voor staat.

Ik waardeer het sterk dat Rapunzel naast een sterk therapeutisch en inhoudelijk aanbod, ook veel oog heeft voor systemen en patronen in organisaties, in het samenwerken… zo belangrijke facetten om het therapeutisch en begeleidingsaanbod te kunnen blijven realiseren in onze complexe wereld.

Welke groei wens je Rapunzel toe?


Ik wens Rapunzel een verdere groei vanuit die waarden ‘authenticiteit, professionaliteit, zorgzaamheid, verstilling’. Ik hoop dat veel mensen hun ‘voeding’ kunnen blijven vinden bij Rapunzel om deze waarden zelf verder uit te dragen.

In welke andere levensdomeinen/interesses vind jij inspiratie voor jouw werk?

In mijn werk en buiten mijn werk, zoek ik steeds naar andere ‘perspectieven’, naar verruiming. Verhalen hebben altijd vele ‘kanten’. Dit vind ik in gesprekken met mijn partner, mijn- ondertussen volwassen- kinderen, vrienden, in boeken en theater, door actieve beweging in de natuur, … De mix van werken in zorgsector, publieke sector en bedrijven zijn in die zin voor mij ook inspirerend en verbreden mijn kijk.

Bekijk alle medewerkers