Wil je een werkklimaat creëren met veerkracht, waar werknemers met plezier en passie komen werken, terug voelen waarom ze voor hun job kozen en elkaar hierin “besmetten”? Dan is professionele coaching het antwoord.
Coachen is een vak apart en een wetenschappelijk onderbouwde manier om mensen en teams professioneel te begeleiden naar meer zelfbewustzijn, veerkracht en groei.
Coaching draagt bij aan het versterken van eigen draagkracht en aanpassingsvermogen, een nieuw perspectief en een meer open blik, het deblokkeren van vastgelopen patronen … Dit opent nieuwe kansen en geeft terug moed om bepaalde stress situaties en complexe vragen aan te pakken en het werk werkbaar te houden.
In het ‘Modulair programma Coachen van medewerkers binnen de hulp- en zorgverlening. De lessen van Merlijn’ bieden we twee modules aan:
- module Professionele coaching in de zorg- en hulpverlening (5 opleidingsdagen)
In deze module focus je op het systematisch uitbreiden van je kennis, ervaring en vaardigheden als coach;
- module Teamcoaching (5 opleidingsdagen)
In deze module sta je stil bij hoe jouw team het beste uit zichzelf kan halen in deze tijden van verandering.
De modules kunnen opeenvolgend of apart gevolgd worden in functie van je eigen ontwikkelingsnoden.
We vertrekken hierbij telkens vanuit een ervaringsgericht en systemisch kader. Systeem- en organisatie-invloeden spelen immers een belangrijke rol in elk coachingtraject. Individuele en teamdoelen binnen een coachingtraject staan steeds in verbinding met de organisatiedoelen.
Daarnaast wordt in beide modules gewerkt met veelvuldige terugkoppeling van en naar de werkcontext via casusbesprekingen, praktijkgerichte oefeningen, huiswerkopdrachten en met voortdurende feedback van de ervaren opleiders.
Lees hieronder verder over de module Teamcoaching.
Ontdek hier meer over de module Professionele coaching in de zorg- en hulpverlening.
Beide modules zijn erkend voor kmo-portefeuille en Vlaams opleidingsverlof.